Calculatoare pentru gaming/jocuri

Calculatoarele de gaming au o bună reputaţie pentru performanţele oferite, însă de cele mai multe ori vin şi cu un preţ peste puterea de cumpărare a utilizatorilor obişnuiţi.

De aceea, ne-am gândit să-ţi prezentăm câteva calculatoare ieftine pentru jocuri, care chiar dacă nu se încadrează strict în această categorie, îţi permit să joci unele titluri recente.

Nu am uitat însă nici de gama de calculatoare cu raport preţ-performanţă cât mai bun, astfel că vei regăsi aici şi recomandări de PC-uri ceva mai pretenţioase.

Nu în ultimul rând, pentru cei care beneficiază de bugete ceva mai consistente am trecut în revistă şi câteva sisteme desktop pentru jocuri care oferă performanțe. Acestea îţi permit rularea celor mai noi jocuri disponibile pe piaţă, fac posibilă delectarea cu rezoluțiile mari ale configurațiilor cu două sau trei monitoare sau chiar utilizarea noilor căști de realitate virtuală precum SteamVR.

Sistemele prezentate vin atât din parte integratorilor locali, cât şi din partea unor producători consacraţi în domeniu precum Asus şi Lenovo, astfel că ai de unde alege produsul care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale.

Din păcate, aşa cum vei vedea pe parcursul acestui articol, oferta de sisteme desktop pentru jocuri din partea magazinelor online este una destul de săracă. Acest lucru este justificat, pe de o parte, de costurile destul de mari, care generează vânzări relativ reduse pe piaţa din România.

Totuşi, principala cauză este că utilizatorii profesionişti de jocuri preferă să-şi construiască propriile sisteme prin achiziţionarea separată a componentelor, întrucât în acest fel au un control semnificativ mai mare asupra configuraţiei.

Din gama Sistemelor Pc de la Lenovo Ideacentre, avem IdeaCentre 300-20ISH la 1900 lei

 

Un sistem cu un preț sub 2000 de lei, sistemul Lenovo este o stație de lucru cu o configurație standard care folosește totuși o placă video suficient de bună pentru a-ți permite să ataci și jocuri. Sistemul folosește un procesor Intel Core i3 cu o frecvență de 3,6 GHz din generația Skylake și o placă video NVIDIA GTX 750 cu 2 GB de memorie video, configurația mai incluzând 8 GB de memorie RAM, un HDD cu o capacitate de 1 TB și o interfață wireless 802.11ac…

 

Citeste mai departe…

Lasă un răspuns