Top 10+ recomandari in materie de Carti

Carti pe care trebuie sa le citesti cu orice pret

Cand a fost ultima data cand ati pus mana pe o carte, ca apoi sa nu o mai puteti lasa din mana?

Iata un top 10 al unor carti care nu ar trebui ratate:

1.Conversatii cu Dumnezeu – O trilogie reusita, avandu-l ca autor pe Neale Donald Walsch. Cei mai multi cititor au sustinut ca aceasta e singura carte care a reusit sa le schimbe viata cu adevarat.

„Profetul” Walsch nu pretinde ca e Mesia unei noi religii, ci doar un om nemultumit care s-a asezat intr-o zi cu stiloul in mana si cu cateva intrebari dure in inima. Cand isi scria intrebarile catre Dumnezeu, si-a dat seama ca El ii raspunde…

2.The Secret (Secretul) – O carte cu o capacitate inimagila de activare a puterii interioare detinuta de fiecare dintre noi. Scrisa de Rhonda Byrne, aceasta carte este creata dupa un anterior film care ne vorbeste despre legea atractiei. 

Marele Secret a fost transmis de-a lungul epocilor, a fost mult ravnit, ascuns, pierdut, furat si adus cu mari sume de bani. Acest Secret vechi de secole a fost inteles de cativa dintre cei mai importanti oameni din istorie: Platon, Galileo Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein – alaturi de alti inventatori, teologi, oameni de stiinta si mari ganditori. Acum, Secretul a fost dezvaluit lumii.

3.Fa Imposibilul!  In sfarsit! Patrick-Bet David reuseste sa scrie o carte motivationala pe cinste. Povestind cate putin din aventurile sale in afaceri si exemplificand celebre personaltitati care s-au dezvoltat pe plan personal, Bet David pune intr-o lumina pozitiva puterea fiecarui individ care doreste sa intemeieze ceva din nimic.

Nu renunta la visuri.
Depaseste mentalitatea ezitanta si excesiv de precauta. Vei vedea mai limpede
unde vrei sa ajungi.

4. Un spion de miliarde: La apogeul Războiului Rece, în cel mai periculos moment în care te-ai fi putut află în Uniunea Sovietică, într-o seară, în timp ce șeful stației CIA la Moscova își umplea rezervorul cu benzină, un străin s-a apropiat de el și i-a lăsat un bilet în mașină. Temându-se de o capcană a KGB, americanul a ignorat această mișcare de deschidere. Dar bărbatul se hotărâse. Tentativele sale de a stabili contacte cu CIA aveau să fie refuzate de patru ori, înainte de a le face cadou un plic al cărui conținut avea să șocheze serviciile secrete americane. În anii care au urmat, bărbatul cu pricină, Adolf Tolkacev, va deveni unul dintre cei mai valoroși spioni ai SUA. Dar aceste activități ridicau problemă unor amenințări personale de proporții la adresă lui Tolkacev și a supervizorilor săi americani. Aceștia aveau întâlniri clandestine în parcuri și la colțuri de stradă și foloseau camere spion, butaforie și coduri secrete, ascunzându-se de mereu prezentul KGB chiar sub nașul acestuia – până ce un act șocant de trădare le-a pus tuturor viață în pericol.

Autor: David Hoffmann

5.Carbon modificat – Când vor întreba cum am murit, spune-le: la fel de furios.Prin stocarea spiritului într-o memorie corticală care poate fi inserată în alt corp, moartea devine un detaliu. Ucis în mod violent pe câmpul de luptă, fostul agent special Takeshi Kovacs este reîntrupat cu ajutorul magnatului Bancroft, pentru a rezolva misterul morții acestuia. În aparență, o sinucidere. Dar când viața se află la doar o reactualizare distanță, să-ți pui capăt zilelor poate părea absurd. Un demon electronic, un spirit malign ce trăia sub formă de carbon modificat și apărea doar ca să distrugă și să ucidă.

Autor: Richard K. Morgan

6.Pe cînd eram orfani – Cartea urmăreşte destinul a trei orfani: Christopher Banks, Sarah Hemmings, de care acesta se îndrăgosteşte, şi Jennifer, fetiţa pe care o adoptă. Cele două figuri feminine au în spate o istorie banală, oricît de tragic ar fi faptul de a rămîne orfan. În schimb, în cazul lui Christopher Banks este vorba despre dispariţia misterioasă a părinţilor lui în Shanghai în anii Primului Război Mondial. Cei doi sînt presupuse victime ale traficanţilor de opiu. Căutarea şi găsirea lor reprezintă momentul care ar trebui, teoretic, să încununeze cariera sa de detectiv. Jurnal, confesiune, autoanaliză, Pe cînd eram orfani este, dincolo de infiltraţiile ironice abundente, un emoţionant roman despre dragoste şi prietenie.

Autor: Kazuo Ishiguro

7.Schimbă-ți viața cu ajutorul inteligenței emoționale. Cum să te bucuri de o viață echilibrată – Manual pentru îmbunătăţirea conştiinţei emoţionale şi pentru transformarea relaţiilor.Această carte indispensabilă îţi va arăta cum poate fi folosită inteligenţa emoţională pentru a te ajuta să te dezvolţi şi să creşti, profesional şi personal.

Autor: Christine Wilding

8.Dimineața miraculoasă – Ce-ar fi dacă te-ai trezi mâine dimineață și, ca prin miracol, toate aspectele vieții tale s-ar transforma? Ce ar fi diferit? Ai fi mai fericit? Mai sănătos? Cu mai mult succes?

Ce-ar fi dacă ți-aș spune că există un secret „nu tocmai evident” care îți va transforma în mod garantat viața, mai rapid decât ai crezut c-ar fi posibil? Ce-ar fi dacă ți-aș spune că ai nevoie doar de 6 minute pe zi?

Dimineața miraculoasă, o metodă practicată de sute de mii de oameni din lumea întreagă, ar putea fi cea mai simplă cale de a-ți crea viața pe care ți-ai dorit-o întotdeauna. Ești gata? Un capitol nou din viața ta este pe cale să înceapă.

9.Paradisurile artificiale – O carte fundamentală despre alchimiile intoxicării şi ale creativităţii. De la paradisurile dezvăluite prin substanţa-revelator, până la decăderile zilei de după.

Perioada decadentă, în care autorul „Florilor răului” a jucat un rol principal, îşi scoate la iveală obiceiurile, viciile şi practicile ale căror finalitate construieşte astăzi profilul unei epoci literare. Spumoase, rafinate prin detalii atent cartografiate, cele două volume prezentate de ART fac parte din impetuoasa familie din care se trage, de altfel, şi Thomas de Quincey, cu ale sale confesiuni de opioman.

Autor: Charles Baudelaire

10. Cosmos : Aceasta este una dintre cele mai bine vândute cărți dedicate științei din toate timpurile. Folosind o proză clară, Sagan ne dezvăluie o lume albastră asemănatoare unei pietre prețioase locuită de o formă de viața care abia începe să-și descopere propria identitate și să se aventureze în marele ocean al spațiului.

Cu o nouă introducere scrisă de colaboratoarea lui Sagan, Ann Druyan, ilustrații color și un nou Cuvânt înainte de astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, Cosmos retrasează cei paisprezece miliarde de ani de evoluție cosmică care au transformat materia în conștiință, explorând subiecte precum originea vieții, creierul uman, hieroglifele egiptene, misiunile spațiale, moartea Soarelui, evoluția galaxiilor și totodată forțele și indivizii care au contribuit la nașterea științei moderne.

Autor: Carl Sagan

BONUS

Calea spre bogăție – Autorul cartii, Napoleon Hill, te indeamna sa descoperi cum să îți pregătești mintea pentru succes și bogăție! Scris de autorul cunoscutei cărți Gândește și vei fi bogat, acest ghid de dezvoltare personală se bazează pe principiile unor personalități de succes precum Andrew Carnegie, Henry Ford și Thomas Edison. Milioane de oameni din întreagă lume au adoptat filosofia lui Napoleon Hill pentru a obține promovarea la locul de muncă, pentru a-și îmbunătăți relațiile personale și pe cele profesionale, pentru a deveni bogați și a trăi vieți mai împlinite. Aceste principii pot fi aplicate de oricine, la orice vârstă, indiferent de ocupație sau de statutul economic:
-Atitudinea mentală pozitivă
-Sănătatea fizică
-Armonia în relații
-Eliberarea de frică
-Muncă de plăcere

 

 

Un comentariu la „Top 10+ recomandari in materie de Carti”

  1. Este un top surprinzător. Din toate acestea, sunt deja 4 carti pe care am reușit să le citesc pana in acest moment: Conversatii cu Dumnezeu, Fă imposibilul, Secretul si Cosmos.

Lasă un răspuns